Malerier

Uttrykket er klassisk. Den viktigste inspirasjonskilden er det tidstypiske. Jeg opplever mine bilder som prismer der elementer fra samtidsrelaterte temaer brytes med klassiske myter. Myter har tjent som fortolkningsmodeller for tallrike kunstnere, men en myte har ingen verdi uten at den sprenger grensene for fortolkning og tar bolig i vår tid.
Mine bilder kan ligge nær opp til tegneserien. En tegneserie malt i olje på lerret, der oljefargene er lagt over imprimitur og tempera. Dermed oppstår en særlig lyssterk effekt. Jeg kaller uttrykket ”Cartoon”.
Det er alltid vanskelig å forstå hvorfor et bilde blir som det blir, hvordan et tema velger sin form. Å være underveis med et arbeid er som å delta i en diskusjon der både helgener og djevler deltar. Samtalepartnerne skremmer, fører vill eller veileder. De overrasker bestandig. Å sette det første strøk på et lerret er som å gi navn til en begynnelse, og erobre en del av det fascinerende og overraskende ukjente.
Teknikk: Olje og egg-tempera på lerret, etter studium og inspirasjon fra Renessansens mestere. Bildene er bygd opp etter en disiplinert metode med undermaling og laseringer. Teknikken gir en meget lyssterk effekt. I andre arbeider bruker jeg akryl på lerret.
Priser fra kroner 6 500-35 000,-